הסכתים - החברה הישראלית לאחר מלחמת יום כיפור

הסכתים

בשיתוף המכון למחקרי ביטחון לאומי

 

מה בין קיבעון למלחמה עתידית, מיום הכיפורים ועד "מגן וחץ"

קיבעונות תפיסתיים, טקטיים ומושגים שיצאו מהקשרם. אלון קדיש מספר על המלחמה מזווית אישית כלוחם בהנדסה קרבית וכהיסטוריון צבאי.

הסודות מאחורי הרכבת האווירית

"טייסת אמריקאית גויסה רגע לפני ההגעה "לקו האדום" שאין ממנו חזרה, כדי להוביל את המטוסים, הנשק והתחמושת שהיו כה דרושים לישראל – מחקר חדש על הרכבת האווירית מארה"ב לישראל במלחמת יום הכיפורים"

המודיעין במלחמת יום הכיפורים

איך המחדל של מלחמת יום הכיפורים משפיע על קהילת המודיעין עד היום. שיחה על לקחים מתודולוגיים, תפיסתיים ומבניים ועל ועדת אגרנט בראייה ביקורתית.

יחסי ישראל – ארצות הברית ערב מלחמת יום הכיפורים

כיצד משקפת מלחמת יום הכיפורים את היחסים המיוחדים של ישראל וארצות הברית. על מידת המעורבות המוקדמת של ארצות הברית וקיסינג'ר במלחמה – מחקר חדש של פרופ' זכי שלום.

שיקום הצבא- הפקת הלקחים וישומם אחרי מלחמת יום כיפור

הפקת לקחים תובנות ולמידה אחרי המלחמה. הנחת התשתית העובדתית במחקר המלחמה, התמודדות והשלכות לעתיד.

מלחמת יום הכיפורים ההיבט הצבאי: לוחמה, בניין הכוח, והמהפכות בשדה הקרב

מה היתה תפיסת המלחמה, עם פרוץ מלחמת יום הכיפורים? האם השתנתה בעקבות המלחמה? מהי תפיסת הביטחון ובניין הכוח? כיצד מתמודדים עם המציאות המורכבת בימינו? האם הצבא והדרג המדיני מתמודדים עם תרחישים אפשריים?

מה למדנו במלחמת יום הכיפורים- מבט ביקורתי

ההיבטים הצבאיים וההיבטים הכלכליים, הפוליטיים והחברתיים של המלחמה.

חמישים שנה למלחמת יום הכיפורים- חברה וכלכלה

כיצד השפיעה המלחמה על ההתפתחויות הכלכליות החברתיות בעשור שאחריה. על "העשור האבוד" שבו צנחה הצמיחה הכלכלית האדירה שהחלה אחרי מלחמת ששת הימים והגורמים לכך.

התקשורת במלחמה ולאחריה

השינויים שחלו ביחסי התקשורת, המערכת הפוליטית ומערכת הביטחון בישראל. מתקשורת מגוייסת תחת שליטה, לתקשורת עצמאית וביקורתית.

השפעת מלחמת יום הכיפורים על התנועה הלאומית הפלסטינית

מלחמת יום הכיפורים הכניסה את הפלסטינים לעידן "התמורות". תפיסתו של נשיא מצרים אנואר סאדאת, שחתר להסדרים מדיניים, השפיעה על העמדה הפלסטינית בשנים הראשונות אחרי המלחמה. מנהיגי אש"ף אימצו תפיסות פרגמטיות וחיפשו דרכי מאבק מגוונות יותר בישראל ולא רק מאבק מזויין.

זכרון מלחמת אוקטובר 73 במצרים

כיצד זוכרים את המלחמה במצרים וכיצד היא מוצגת בספרי הלימוד? האם הייתה יוזמת שלום לפני המלחמה? מתי ומדוע סאדאת החליט לצאת למלחמה?

סיפורו של הסייר האוירי האישי של הרמטכ"ל

ביום השני למלחמת יום הכיפורים, רס"ן יהודה שפר נקרא ללשכת הרמטכ"ל וקיבל משימה אישית, לצאת ולאסוף מידע על המצרים בגזרת סיני. ביום השביעי מטוסו נפגע מטיל מצרי. הטייס נהרג ויהודה שפר הצליח להפלט מהמטוס שהתרסק.
טוען עוד...
דילוג לתוכן